Nej jag har inte druckit..?!

Scenario: Du är på väg hem efter att ha varit på årets fest. Kvällen har bjudit på så mycket att om man ska fråga vad som hänt under kvällen, så bör "vad hände?" fraseras om till "vad hände inte?". Dilemmat, förutom att du knappt kan gå, är att du lovat dina kära föräldrar att du inte skulle dricka denna kväll. Med nyckeln i ena handen och en påse med cheeseburgare i den andra, faller du in genom dörren och gör allt för att inte väcka dina päron. Men efter kvällens ständiga tillförsel av alkoholhaltig dryck så misslyckades det smygförsöket, likt Britney Spears comeback i musikvärlden. När du tittar upp så ser du din mor och far skaka på sina huvuden och de vill ha en förklaring.


Förhoppningsvis så har du läst denna blogg då något liknande inträffar dig! För det är just sånt här vi är till för, att hjälpa dig ur situationer som andra, men oftast, ni själva har satt er i! Nedan följer 5 tips på hur du slingrar dig ur denna situation.


Alt. 1 - Snyfthistoria! Du ställer dig upp och rusar mot din mors famn för att brista ut i tårar. Inte en endaste förstående moder kan vara arg på sitt barn om det gråter, som om världen hade gått under, i hennes armar. Sen berättar du att en elak människa tvingat dig att dricka mot din vilja. OBS! Fungerar som bäst mellan åldrarna 7-11 år.

Alt. 2  - Du ställer dig upp och berättar hur du under kvällen räddat en annan människas liv. Du förklarar att du haft en känsla innan du begav dig iväg till festen att någon på festen du skulle på var allergisk mot alkohol. Så för att inte en tragedi skulle ske så gjorde du allt i din makt för att dricka så mycket alkohol du bara kunde så att det inte skulle bli något över till den allergiska personen. Dina föräldrar kommer utan tvekan att glömma bort att du svikit deras förtroende och istället hyllas du som en hjälte/hjältinna!

Alt. 3Förneka! Detta är en metod som funnits sedan tidernas begynnelse. Redan i skapelseberättelsen i Bibeln finns det spår av förnekelse (se Bibeln för mer info) och sedan dess har människan använt sig av denna äldsta av ursäkter. Metoden må ha finslipats i århundraden, generationer efter generationer, men faktum är att i grund och botten så är det samma princip som när grottmänniskorna använde sig utav det! Ledande forskargrupper har bevisat att detta är den mest använda av ursäkter och en studie säger att man har ±58% chans att lyckas övertala den motsående parten att ens egen historia är den riktiga! Det är hela 3/5 chans att lyckas mina vänner!

Alt. 4 - Insikt! Även här så kan det behövas lite tårar. Det fina med detta tips är att det är som ett vaccin som kan hjälpa dig nästa gång detta scenario eller liknande inträffar dig. Berätta för dina föräldrar att du hade fel (även om du själv anser att du gjorde helt rätt) och säg att det aldrig ska hända igen. När de börjar skrika på dig så avbryter du med att framföra någon av dina dåliga sidor för att få ett medlidande. Denna plötsliga insikt och sammanbrott kommer leda till att dina föräldrar i framtiden kommer att vara lite schysstare mot dig när händelser som detta uppkommer.

Alt. 5 - Dra fram dina skådespelartalanger även här! Det må ha sagts förr, men varför ignorera något som fungerar? Ställ dig upp, ta av dig dina skor och ytterkläder, titta upp på dina föräldrar, vingla sedan genast till din säng och somna. Dagen efter så går du fram till dina föräldrar när de äter frukost (dvs. om du nu vaknar dagen därpå, annars så tar du det dagen efter etc) och fråga vad de tyckte om din tolkning av "full dotter/son" som du nyligen lärt dig på teaterlektionerna. När de sedan avfärdar din patetiska ursäkt så ska du brista ut i gråt och skrika "Vad har ni emot mig? Ni hindrar min utveckling och vill inte att jag ska uppnå mina drömmar! Ni har aldrig uppskattat mina skådespelartalanger!"  för att sedan vända er om effektfullt och springa iväg därifrån. Notera att det är viktigt att detta framträdande sker just i samband med att dina föräldrar fått i sig lite mat då de är som lättast att påverka med en mättad mage.


 5 sätt att undvika stridigheter utan att ta tag i sitt alkoholmissbruk.

Ni kommer att tacka oss en dag!

Kommentarer
Postat av: Julia

hahahahahahha alla var faktiskt väldigt sämst>:P

2009-02-21 @ 16:38:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0