Prov-ångest?

Vem har inte vaknat upp en måndagsmorgon och insett att man totalt glömt bort att man har prov samma dag eller dagen därpå, utan att ha öppnat böckerna eller ens hunnit läsa igenom första sidorna av sina anteckningar?
Eftersom denna fråga ständigt kommer in i vår mail, [email protected], och börjar kategoriseras automatiskt av webbläsaren som spam-mail, så har vi på Livetsproblem.blogg.se bestämt oss för att som hastigast ge några tips i hur man trots den lilla tiden spenderad framför skrivbordet, klara av kommande prov eller tenta. Och när vi säger som hastigast beror det på att vi i skrivandes stund egentligen har viktigare saker för oss, som tex. att äta semlor och diskutera den kungliga förlovningen som ägt rum, denna historiska dag!

Men som tidigare utlovat, era tips!
Detta inlägg är tillägnat alla er som tar yttrycket "Varför ta det nu, när man kan ta det senare?" på lite för stort allvar..

Alt.1 - Lyssna på djävulen som sitter på din högra axel! Du har skjutit upp det så pass länge, varför inte forsätta? Det kommer andra dagar då man kan göra provet. Det är ju inte så att hela din framtid hänger på vilka betyg du får i skolan, eller? Ta och sjukanmäl dig. Det löser sig, det gör det alltid!

Alt. 2 - Théathér! Men att ligga hemma och sedan komma dagen efter och påstå att man var sjuk under provdagen kanske är så pass oldschool att inte din mentor/lärare tror på dig. Då kan det här vara ett sätt! Istället för att ignorera dagen helt så tar du dig till provtillfället (det påvisar karaktär hos dig) och väl där så blir du sjuk! Om du är människa så borde detta inte vara några somhelst problem för dig eftersom lögner är din vardag. Så när din mentor/lärare får se din situation och hur tapper du är som kämpar emot den bakteriella armén som attackerar din kropp vid det tillfället, och du kommer unden tack vare hennes medlidande. OBS! Fungerar ej om du har en gammal kattkärring som lärarinna eller en föredetta soldat-mentor, som var stationerad i Vietnam under kriget!

Alt. 3 - Råka ut för en olycka! Detta tips är genuint och ärligt! Det är precis vad det låter som. Råka ut för en olycka på riktigt och du är tenta-/prov-fri ett bra tag!

Alt. 4 - Mobiltelefon! Dagens teknik erbjuder en hel del hjälpmedel som ska förenkla vår vardag. Ta tex. en mobiltelefon! Den kan du ringa med, sms:a, lyssna på musik och ta foton med! Så varför inte utnyttja detta som en sista utväg? Headset tillåter dig att kommunicera med en vän som sitter med Google uppslaget på sin dator och sms är en säkrare men långsammare väg till upplysning. Mp3-funktionen kan användas för att spela in sin egen röst som läser upp sidorna i boken, eller åtminstone det viktigaste! Kameran tar bilder. Så istället för fjortisbilder på dig själv i badrummet så kan du ta foton på sidor i böcker eller från dina anteckningar. (Tips i tipset: Här kan det vara bra att ha en mobiltelefon med minimum 2.0 megapixlar samt med en inzoomnings-funktion då bokstäverna har en tendens att bli riktigt små och svårtolkade) Ett ess i rockärmen!

Alt. 5 - Fusklapp! Samma funktion som tipset innan, bara det att det saknar de finesserna som dagens teknologi erbjuder. Ett sätt som fått många att känna på pekpinnen, men nuförtiden så är det förbjudet att aga barn och slå någon såvida det inte är i självförsvar. Lite finkänsla är att rekommendera och använd det hårdare pappret så att det inte prasslar när du tar fram den ur fickan eller behån. Slutligen, för att förhindra ett riktigt nybörjarfel, SE TILL ATT SKRIVA SÅ PASS TYDLIGT ATT DU SER DITT FUSK OCH SLIPPER GÖRA ONATURLIGA RÖRELSER, VILKET VÄCKER UPPMÄRKSAMHET!


Det kanske låter tveksamt men

Ni kommer tacka oss en dag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0